24 veebruar 2016

23 veebruar 2016

VABARIIGI AASTAPÄEV KOOLIS

Teisipäeva hommikul esines suurematele õpilastele (kes proovis ei pidanud olema) Paavo Ulmanis.
Paavo Ulmanis on Peterburist pärit ärimees, kes on elanud Eestis 3 aastat. Ta leiab,et siinne riik annab elamiseks 100 eelist ja põhjust. Loeng toimus eesti keeles ning õpilased aitasid vahepeal õigeid sõnavorme leida. Tunni mõte oli ühene: eestlased peaksid hindama seda, kus nad elavad ja seda, mis neil on. Pole mõtet otsida õnne maailmast vaid seda leiab siitki. Väärtused ja vabadused, mis meil siin on, annavad tegelikult suuri eeliseid elus läbi lüüa. Selleks on vaja õppida keeli, omandada oskusi, leida eneses motivatsiooni ja initsiatiivi midagi luua. Selle asemel, et olla kõik õhtud arvutis või teleka ees, peaksid noored õppima.
Teise tunni ajal said kõik kuulata vaadata pidulikku aktust. Kõne pidasid vallavanem, koolidirektor. Sai kuulata laulu mudilaskoorilt, tüdrukute ansamblitelt, solistidelt. Kena luulekava kandsid ette kuuendikud õp. Mirjam Liigi juhendamisel. Kõige lõpuks tantsisid algklasside lapsed kõik koos Kaera-Jaani. Aitäh!
Kaunist pidupäeva kõigile!


21 veebruar 2016

NÄDAL KOOLIS

Esmaspäeval lähevad mudilased maakondlikule rahvastepallivõistlusele.
Kolmanda tunni ajal 1.-4.kl. võistkondadele saalis Eesti Vabariigi sünnipäevateemaline plakatite võistlus. (Kaasa käärid, liim, pliiatsid)
5.-9.kl. Eesti sünnipäevateemaline võistlusmäng.

Teisipäeval 1. tunni ajal saalis peaproov ja 5.-9.kl. P. Ulmanise loeng "100 põhjust, miks on Eestis hea elada".
2. tunni ajal pidulik aktus
3. ja 4. tund on koolitunnid ja peale sööki viivad bussid lapsed koju

Kolmapäev on Eesti vabariigi sünnipäev ja kõik soovijad võivad minna Tallinnasse Eesti Kaitsejõudude paraadi vaatama. Koolitunde ei toimu.

Neljapäeval on 5.kl. Tallinnas õppeekskursioonil "Maagia radadel"

Reedel tavaline koolipäev

Laupäeval füüsikaolümpiaad.

12 veebruar 2016

Vene keele päev Are Koolis

11. veebruaril oli Are Koolis külalisteks Pärnu Tammsaare Kooli keelekümblusklassi õpilased. See oli juba meie üheksas kohtumine. Seega mitmeaastane koostöö. Möödunud sügisel oli kokkusaamine Ares lausa ööbimisega, kus tuli ise ka õppeköögis toiduvalmistamist proovida. Kartuli- ja porgandikoorimine oli kõigile paras katsumus. Eluline ja oluline oskus, mis tänapäeval on elevust tekitav. Are õpilased on Tammsaare Kooli eesti keele päevadel osalenud ja eesti rahvakombeid tutvustanud. Kohtumised on alati südamlikud. 
Seekord üllatasid Tammsaare Kooli õpilased meid näidendiga "Lõvi Leo õpetab liiklust". Are koolipere jälgis etendust hiirvaikselt. Meie sõbrad on õp. Luule Kustassoo juhendamisel agaralt eesti keelt õppinud. Nad soovivad selle väga hästi omandada, kuigi paljude kodune keel ja emakeel on vene keel.
Seekordse kokkusaamise lõpetasid Are Kooli õpilased, kes esitasid õp. Hallikma juhendamisel õpitud vene keelseid luuletusi ja laule.
Püüame oma sõpru keeleõpingutes aidata ja kohtume nendega Tammsaare Koolis juba 15. märtsil eesti keele päeval.
Artikli kirjutas Ülle Tiimus
Pilte üritusest näed siit (Parool VK16)

11 veebruar 2016

MEIE KOOL KOOLIELUS

Meie kooli Maailmanädalat on kajastatud ka Koolielu Ainekuude rubriigis
Loe lähemalt sellelt lingilt

10 veebruar 2016

VASTLAPÄEV

Sel aastal möödus vastlapäev kahjuks ilma lumeta. Õues oli vööni pori ja võistluseid pidi pidama saalis.
Võistkonnad pidid ajalehtedel suusatama, kilekotil kaaslast vedama, suuskadega teatejooksu tegema, suusariideid (salli-mütsi-käpikuid) vahetama ja kõige lõpuks suusad jalga panema. Kõige kiirem oli võistkond MÖMMIBEEBI, teisele kohale tuli BLÄK, kolmandat neljandat kohta jagasid MUSTAD ja KÜÜNAL. Viimaseks jäi seekord AVR.

08 veebruar 2016

TEISIPÄEVAL


PÄRNAMÄED ....

Meie koolist usinad võistlustel osalejad. Loe lähemalt viiendike blogist

05 veebruar 2016

TEADUSLAHING

Teisipäeval, 26. jaanuaril osales meie kooli võistkond koosseisus Jauram Reisner 7.kl. Karl Kadakas 8.kl ja Silver Teearu 9.kl. maakondlikul Teaduslahingul. Võistkondi oli 14. Iga ülesande lahendamiseks said õpilased 20 minutit ja vaja oli laia silmaringi, matemaatilisi oskusi, bioloogia teadmisi jms. Meie tulemus lõppkokkuvõttes väga tubli - saime 7. koha. Palju õnne meie kooli tarkuritele!
Tabeleid punktisummade kohta saad näha siit. Ülesanded on loetavad sellelt lingilt. Pildistasid Helian Maivel ja Teele Sikka. Kõiki pilte saab näha sellelt lingilt

02 veebruar 2016

KIHELKONNA SPORDIVÕISTLUSED

Esmaspäeval, 1.02 toimusid P.-Jaagupis taas kihelkonna spordivõistlused. Meie lapsed olid VÄGA TUBLID! Arest osales kaks võistkonda ja mõlemad tulid esimesele kohale.
1.-2.klassi võistkonda kuulusid 1.klassist - Reijo, Gediryn, Helyana, Brigita ja 2.kl. Sandra, Jennifer, Remy-Lauri, Pille-Riin, Hedrika-Eret ja Mirtel.
3.-4.klassi võistkonda kuulusid 3.kl. - Rasmus, Ott, Meribel, Pruno, Laura, Sofi-Riin ja 4.kl. - Mirko, Renate, Katariina ja Rasmus.
Aitäh ka kehalise kasvatuse õpetaja Tiia Puusillale, kes lapsed välja viis. (tema tehtud on ka foto)
Oli ilus ja huvitav võistlus. Järgmisel korral kohtume kergejõustikualadel 12. mail