31 mai 2013

KOOL ON ENAMIKUL PEAAEGU LÄBI ....

Täna jagati aktusel kiituskirju ja autasusid, üheksandikel oli esimene eksam.
Meil on kooli väga suur hulk VÄGA TUBLISID LAPSI. Õppenõukogu otsusega avaldatakse kiitust järgmistele lastele:
Jaanika Kallaste - solistide konkursil III koht, tubli koorilaulja
Karin Kremer, Renate Türnpuu, Laura-Lisete Viks, Ketlin Valt, Aike Näppi, Triin Veensalu, Anna-Bell Kitšigin, Emily Kremer, Rebecca Türnpuu, Mariann Hantson, Mia-Mari Auser, Angelika Vaher, Kaia-Liis Peks, Kelli Reinsalu  - tublid koorilauljad
Triinu Võsumets - solistide konkursil I koht ja tubli koorilaulja
Markus Steinberg, Siim Veensalu, Arti Tugedam, Renno Räim, Ally-Ly Ao, Kevin Kivikas - tublid tantsijad
Ingela Uuussalu - "Tähekese" veebiviktoriinil I koht, solistide konkursil II koht, tubli koorilaulja ja tantsija
Kendro Allsaar - "Tähekese" veebiviktoriinil I koht
Mari Kuusik, Eliise Lillemägi, Kerttu Tõrva, Heliis Puusep - tublid tantsijad ja koorilauljad
Carmen Annusver - tubli matemaatik, tantsija ja koorilaulja
Karl Kallaste, Silver Teearu - tubli tantsija ja matemaatik
Joonas Lauri - tubli tantsija ja judokas
Laura Lii Adler - solistide konkursil II koht, tubli koorilaulja ja näitleja
Kendra-Lisandra Luik ja Keidi Merilaht - tublid koorilauljad, näitlejad ja matemaatikud
Reemo Jürgens - tubli näitleja
Karl Kadakas - bioloogia olümpiaadil 6. koht, "Varia" viktoriinil 5. koht, tubli tantsija
Triini Viks - tubli tantsija, näitleja ja koorilaulja
Lisette Pent ja Iris Tamla - tublid näitlejad ja koorilauljad
Sirli Sing - solistide konkursil I koht, tubli koorilaulja ja võistkonna kapten
Angela Arumäe - solistide konkursil II koht ja tubli koorilaulja
Elisabeth Pahk - tubli koorilaulja, "Varia" viktoriinil 5. koht
Viljar Altermann, Laura Pohlak, Ketriin Räim - tubli matemaatik
Egert Siigur - "Varia" viktoriinil 5. koht
Ave Eisenschmidt - vene keele olümpiaadil I koht, eesti keele olümpiaadil III koht, "Varia" viktoriinil 5. koht, tubli matemaatik
Meinhard Pulk - tubli matemaatik, "Varia" viktoriinil 5. koht
 
Pilte aktusest näed siit (parool koolil6pp13)

29 mai 2013

SUURED LOODUSLAAGRIS

Teisipäeva hommikul peale tutipidu suundusid enamik õpilasi 5.- 9. klassini Tõstamaale Kõpu külla Maria tallu  kahepäevasesse loodulaagrisse. Plaanis oli teha kaks päeva tööd selgrootutega - püüda, koguda, määrata, uurida nende elupaiku, eluviise jms.Ilm oli ilus ja soe. Õpetajatest oli kaasas Tiia Puusild, Tiiu Arman, Kristi Mölder, Tartu Ülikoolist tuli meile appi tudeng Ando Vaan ja Keskkonnaametist Merike Palginõmm. Õpilastele toimus tutvustav loeng putukatest, kogumisviisidest ja taimedest, millelt putukaid leida võib. Pärast võistkondadesse jagamist käidi õpetajate saatel kogumisretkedel. Kõige suuremaks püügihitiks olid kiilid, kes suudavad väga hästi manööverdada ja seega ei oota eriti rahulikult. et neid võrku haaratakse. Pärast lõunasööki sirutati putukaid penoplastile, sirulauale, määrati, rühmitati.
Peale õhtusööki oli vaba aeg, mida kasutati pallimängudeks, lihtsalt jooksmiseks ja tagaajamiseks. Ööpüügi ootamine läks päris pikaks ja ilm kippus jahedaks, kuid üht-teist põnevat siiski saadi. Püüti kinni mõned surud (suured paksud liblikad), kellest põnevaim oli pärnasuru. Aga enamik püüdjatest olid õhtupimeduseks juba väga väsinud ja suundusid pesakestesse tuttu.

28 mai 2013

TUTIPIDU

Üheksandike viimane koolipäev toimus teisipäeval, enne looduslaagrisse sõitu. Traditsiooniliselt oldi lühikestes seelikutes ja pükstes mänguasjade ja õhupallidega. Traditsiooniliselt keerati hommikuks majas vesi kinni. Aktusel tervitas neid lisaks direktorile ka esimene ja kaheksas klass, laulsid nad ise ja õppealajuhataja luges ette käskkirja üheksandike eksamile lubamise kohta. Peale aktust istutati koolimaja kõrvale elupuu ja söödi sööklas pidulik hommikusöök.

27 mai 2013

VALLAVANEMA VASTUVÕTT TUBLIDELE

Täna varahommikul kella 9ks olid vallamajja vallavanema vastuvõtule kutsutud meie valla põhikoolide
tublimad. Kes on hästi õppinud (algklassides ainult viied ja suurematel kaks nelja ja viied) või hästi esinenud võistlustel-olümpiaadidel.
Meie koolist said sinna järgmised õpilased. Väga hea õppeedukusega paistsid silma Rasmus Roots, Leho Hiienurm, Aike Näppi, Heinar Resev, Markus Steinberg, Ketlin Valt, Triinu Võsumets, Ingela Uussalu, Karl Kallaste, Kendra-Lisandra Luik, Lisette Pent, Iris Tamla, Elisabeth Pahk, Viljar Altermann. Ave Eisenschmidtil sai lisaks väga headele hinnetele ka võidu maakonna  vene keele olümpiaadil ja  eesti keele olümpiaadi teise koha. Joonas Lauri saavutas Eesti Meistrivõistlustel Judos pronksmedali, Karl Kadakas oli maakonna bioloogiaolümpiaadil viiendikuna kuuendike seas kuues. Reivo Türnpuu saavutas maakonna bioloogiaolümpiaadil 3.koha ja ühiskonnaõpetuse viktoriinil 2. koha. Janek Küla saavutas maakonna ühiskonnaõpetuse viktoriinil 2. koha, Ita Kuusik oli maakonna ühiskonnaõpetuse viktoriinil 2. ja ühtlasi on Ita väga tubli kodutütrena esinenud edukalt mitmetel vabariiklikel võistlustel. Tublide õpetajatena on õpilased võistlustele viinud Mirjam Liik, Urve Hallikma, Marju Sepp ja Leelo Lusik.
Kingtuseks oli sel aastal lisaks tänukirjale ja lilledele väike valla kirjadega led-taskulamp
Vastuvõtul tehtud pilte näed siit (parool vastuv6tt)

25 mai 2013

LAAGRISSE

28. ja 29. mail toimub Are Põhikoolil 5.-9.klassile ja 3.-4. juunil mõlema kooli algklassidele kahepäevane looduslaager Maria talus.
Väljasõit teisipäeva hommikul peale tutipidu (orienteeruvalt kell 9.45)  ja tagasi saabumine kolmapäeval peale lõunat. Kaasa võtta ilmastikukindlad riided ja jalanõud (matkamiseks, veekogude ääres käimiseks jms.), peakate, vahetusriided, kilekeep, pabertaskurätikud, hügieenitarbed (hambahari, hambapasta, käterätt), veepudel puhta veega, puugi ja/või sääsetõrjevahendeid, võimaluse korral mõni määraja (putuka,taime vms.), tühi kingakarp (kui on soovi omale kogu koostada).
Meid toitlustatakse hommikul, lõunal, õhtul. Kui keegi tunneb, et talle jääb kolmest söögikorrast väheks, võib kotti mõne näksi pista. Kavas on liikuda metsas, niidul, veekogu ääres. Püüda putukaid, korjata taimi, neid määrata, kuulata linnulaulu, vaadata tähti, teha putukatele ööpüüki.
Loodame, et ilmataat meid soosib ja mõnusalt sooja ja kuiva ilma meile saadab.

24 mai 2013

VÕISTLUS LÕPPENUD

Aasta läbi kestnud võistkondade vaheline võistlus lõppes suure jalgpallilahinguga. Võiduvõimalus oli kolmel võistkonnal neljast. Punkte lisaks väravatele andsid ka kohalolevad võistkonnaliikmed. Väljakul pidid lisaks poistele olema ka vähemalt kaks tüdrukut. Mäng oli metsik. Juuresolevalt pildilt on näha, et ka fotograafi töö väljaku ääres võib olla ohtlik. Mitmed lahingud lõppesid penaltitega. Jalgpalli võitsid Suvakad. Kogu võistluse võitsid esialgsel lugemisel Kolmed, aga järgmisel päeval kõik punktid korralikult üle lugedes kuulutati üldvõitjaks Leopardid. Kes lähevad 30. mail Pärnusse kardirajale sõitma.  Viimasest suurest jalgpallilahingust näed pilte siit (parool Jalka13)

13 mai 2013

EMADEPÄEV

Emadepäeva tähistati reedel päeval. Kohale oli tulnud hulk emasid tillukeste mudilastega. Kavas oli emadele kontsert, pakuti kohvi, oli vaadata käsitöö- ja joonistuste näitus. 5.klassi ühistööna esitati emadele kaks vahvat lühinäidendit.
Emadepäeval tehtud pilte saad näha siit (parool ema13) 

EUROOPA PÄEV

Kolmapäeval tähistati koolis võistkondade vahelise võistlusega Euroopa päeva. Neljal võistkonnal tuli lipata ringi mööda koolimaja, arvata ära kontuurkaardil riike, lippe, pealinnu, tunda ajalugu, kuulata erinevaid keeli jms- Võitjaks tuli võistkond Traksipüksid.
Praeguseks on nüüd võistlusel seis selline, et võiduvõimalus on peaaegu kõigil võistkondadel. Ja viimane otsustav jalgpallivõistlus toimub neljapäeval, kus otsustatakse võitja.

02 mai 2013

NÕIDADE ÖÖ

Nõidade öö on praeguseks õnnelikult möödas. Koolimajas oli koos 50 nõida, neist 9 ei julgenud ööbima jääda ja lendasid ööhämaruses luudadega koju. 41 nõida magasid koolimajas. Tegevust oli palju ja lõbu laialt. Pilte üritusest võid näha siit (parool n6iad)