29 november 2012

VARSTI ON JÕULULAAT

13. detsembril on vallakeskuses suur jõululaat. Lisaks meie koolide õpialstele on oodatud ka kõik vallaelanikud omavalmistatud kaupa müüma ja ostma.

22 november 2012

JÄRGMISEL NÄDALAL ...

Esmaspäeval 26. novembril kell 16.00 - 18.00 toimub Are koolis maanteeameti korraldatav helkuri koolitus. Toimub ka praktiline õppus õues, kus igaühel on võimalik veenduda helkuri tähtsuses. Oodatud on kõik lapsed ja ka nende vanemad.
Neljapäeval 29. novembril lõpeb koolipäev seoses õpetajate koolitusega kell 12.00 Kõik tunnid toimuvad (lühendatult). Pikapäevarühma ei ole, koolibuss sõidab varem.

20 november 2012

LOODUSAINETE VÕISTLUS

Teisipäeva pärastlõunal toimus üle kooli loodusainete lahendamise võistlus. Küsimused olid tehtud matemaatikast, füüsikast, loodusõpetusest, keemiast, bioloogiast ja geograafiast. Iga klass jagati kaheks enam-vähem võrdseks võistkonnaks, valiti kapten ja salakirja järgi pidid võistkonnad leidma õiged punktid, seal lahendama mingi ülesande ja siis edasi otsima. Omavahel võtsid mõõtu 4 ja 5.kl.; 6. ja 7.kl. ning 8. ja 9.kl. Joosta ja ajusid ragistada sai peaaegu terve tund. Võitjad olid: 5kl. II võistkond (Lisette, Reemo, Iris, Karl, Siim, Triini, Gertten); 6.kl. I võistkond (Silver, Kevin, Viljar, Ally-Ly); 9.kl. I võistkond (Ita, Marleen, Brenda. Laura). Palju õnne tarkpeadele!

11 november 2012

ISADEPÄEVA TÄHISTAMINE

Esmaspäeval, kell 18.00 on koolimajja oodatud isad koos lastega. Võimalik mängida kolmandal korrusel robosumot ja esimesel korrusel teha tööõpetuse klassis puutööd. 
Pilte toimunud üritusest saad näha siit (parool isad12)

09 november 2012

MEIE TUBLID

Sel veerandil on meie kooli lastel päris hästi läinud.
Tüdrukute võrkpallivõistkond, koosseisus Marleen Lippmaa, Kelli Reinsalu, Kaia-Liis Peks, Ave Esienschmidt, Brenda Kremer, Ita Kuusik, Laura Luur, saavutas maakonnas neljanda koha. Juhendas Tiia Puusild
Meie Varia viktoriini võistkond (Meinhard Pulk, Ave Eisenschmidt, Egert Siigur, Elisabeth Pahk ja Kendra-Lisandra Luik) tuli maakonna 18 kooli seas napilt seitsmendaks. Juhendas Leelo Lusik
Ja Triinu Võsumets ja Laura Lii Adler käisid laulmas "Väikesel koolicantol", kus kohti ei jagatud ja nad valiti žürii lemmikute hulka. Laulud tegi selgeks õp. Marje Tilk. Artiklit loe "Pärnu Postimehest"
Õp. Aavo Vaan käis poistega tehnoloogiapäeval. Silver Teearu ja Kevin Kivikas (pildil koos Salme PK poistega) osalesid Pärnu-Ühisgümnaasiumis toimunud tehnoloogiapäeval. Seal tuli osavõtjatel lahendad kolm probleemi. Lihtne oli paberist ja papist püstitada pilvelõhkuja kahemeetrine makett. Keerukam oli osadest kokku panna robot, mis käskluse peale purustaks tomati. Kolmandas ülesandes tuli A3 paberilehest kokku voltida selline karp (ilma liimita), milles olevad kaks kanamuna jääksid terveks, kui karp kukub 1m kõrguselt põrandale. Viimase ülesande lahendasid edukalt vaid kaks võistkonda. Sellisel võistlusel osalemine laiendas õpilaste silmaringi ja tõi koolis õpitut lähemale praktilisele elule.
Palju õnne meie tublidele lastele ja nende juhendajatele!

06 november 2012

LEHED; LEHED JA VIHM ....

Täna sai osa kooliümbrusest puhtama ilme. Vaatamata vihmale olid väljas 7.-9. klass (lootsid, et direktor laseb nad pärast tunnikest riisumist minema). Osa aega ka 6.kl.  Koristati külmas vihmas ja poris kaks ja pool tundi ning spordiplats sai puhtaks.
Homme müttavad sobiliku ilma korral õues 1.-6.kl. Seega väiksematele taas selga tööriided, jalga kummikud ja kaasa murureha. Ehk õnnestub homme sellesügisesed koristustalgud lõpetada.

05 november 2012

SÜGISKORISTUS

Kui ilm kannatab ja lubab, siis toimub teisipäeval peale söögivahetundi suur lehtede koristus. Selleks pane selga (või võta kaasa) tööriided, jalga veekindlad jalanõud ja kaasa murureha. 
Kui homme on ilm kehva ja sajab, siis koristame lehti kolmapäeval. Seega - sel nädalal peaks koolimaja ümbrus lehtedest puhtaks saama.