29 aprill 2011

NÕIDADE II KOKKUTULEK ARE KOOLIS

28. aprilli õhtul pidid Are koolis kokku saama nõiad. Kogunema hakati juba kella 8-st, üks ilusam kui teine. Nimed kirjutati üles ja peale peanõia loendust sai kokku 45 aktiivset nõida. Kõigepealt tehti õues rongkäik ja mõned võistkondade vahelised teatevõistlused. Siis tantsiti ja mängiti saalis. Kella 22.00-st oli sööklas peakokknõid Aime juhendamisel pannkoogisöömisorgia. Pärast võisteldi välklehtede tegemises ja joosti niisama mööda maja. Kes koolimajja ööbima ei tahtnud jääda, selle viisid vanemad koju peale kella 23-e. Hommikune äratus toimus kell 7.30 ja putru sai süüa kell 8.00. Siis võisid nõiad tundidesse minna. Pilte üritusest saad näha albumist (parool noiad)
Loodame, et järgmisel aastal traditsioon jätkub ja toimub nõidade III kokkutulek.

28 aprill 2011

PARGI KORISTAMINE

Kolmapäev kuulutati ÜLEMAAILMSEKS ARE PARGI KORISTAMISE PÄEVAKS. Selleks viidi bussiga või sõitis ratastega kohale terve Are Põhikool, kaasas rehad, lehekoristamise presendid ja hea tuju. Riisuma tulid ka mõned vallavalitsuse ametnikud ja Niidu küla elanikud. Töö läks ludinal ja pargi käidav ala sai korda kiiremini, kui plaanitud. Lõkkesse visatavatele lehtedele pandi kiirelt tuli otsa ja meie lahkudes jäi vaade pargile päris kaunis.

VÕISTKONDADEVAHELISE VÕISTLUSE SEIS

Esmaspäeval ja teisipäeval toimusid kauaoodatud võrkpallivõistlused. Pall oli ümmargune ja seisis päris kaua mängus. Väga tasavägise mängu võitsid "Jupatsid", II kohale tulid Are PK. Kogu aastat hõlmanud võistlus on lõpujoonel - jäänud on nõidade II kokkutulek ja jalgpall. Kõik ei ole veel otsustatud. Tasub võidelda, sest auhind on seda väärt. Võitjat ootab ees ekskursioon ..... 2. juunil.

20 aprill 2011

NÕIDADE II KOKKUTULEK ARE KOOLIS

28. aprillil on meie koolis II nõidade kokkutulek. Nõiad kogunevad 20.30-21.00 (sissepääs ainult nõia kostüümis!). Ööbimine on koolis, kaasa matt, magamiskott ja koolikott reedeste õppevahenditega. Kui õpilane ei soovi koolis ööbida, siis palun talle järgi tulla 23.00-23.30. (Last üksi koju ei lubata!). Nõiad tantsivad, mängivad, täidavad üllatusülesandeid jne. Ööbimine on saalis. Hommikul saavad „nõiad” hommikusöögi koolis. Reedel võib koolis olla nõiariietes.

JÜRIÖÖJOOKS

Neljapäeval kell 18.00 on Are valla Jüriööjooks. Loe lähemalt Are valla blogist. Iga osaleja annab võistkonnale ühe lisapunkti. Kooliaasta võitja võistkond pole veel selgunud. Tulemusi ja pilte saad vaadata Are vallalehe blogist.

13 aprill 2011

VENE KEELE VIKTORIIN

Teisipäeval, 12. aprillil toimus maakondlik vene keele viktoriin ja olümpiaad. Meie kooli esindasid viktoriinil Ave, Elina, Ita ja Brenda. Tüdrukutel läks väga hästi ja nad saavutasid III koha. VÄGA TUBLID!! 8.-9. klasside olümpiaadist võtsid osa Liisi ja Laurene.

08 aprill 2011

UUS ARVUTIÕPETAJA

Sellest veerandist ei anna meil enam arvutiõpetuse tunde Raigo Siitam. Uus informaatika õpetaja, Lia Valdek, tuleb Paikuse Põhikoolist. Ta tegi ka meie kooli jaoks omale uue blogi. Selle leiad ka kõrvalt tulbast linkide realt.

VARIA VIKTORIIN

Kolmapäeval käis meie kooli esindus Pärnus Varia viktoriinil - Kaia-Liis, Meinhard, Reivo, Kristel, Laurene. Tulemuseks oli maakonna 20 võistkonna seas 5. koht. VÄGA TUBLID!

KÜÜDITATUTE LOENG KOOLIMAJAS

Kooli algul, 28. märtsil olid koolimajja kutsutud need vanemad inmesed, kes on kokku puutunud küüditamisega ja kelle kohta lapsed uurimistööd tegid. Kohale tulid Endrik Viitmaa, Erika Prints, Ain Alamaa, Einar Siigur. Kutsutud oli ka Tiia Kepp. Jutuajamine toimus ühe tunni ja lapsed said kuulda igsuguseid põnevaid asju koolidest Venemaal. Aitäh, õp. Elve Tamvere, kes meie kooli lapsi väga edukalt juhendab.

EELSEISVAD ÜRITUSED

12.04 Vene keel viktoriin ja olümpiaad maakonnas; 1. kl. tulijad koos vanematega 18.30 kooliga tutvumas. 13.04 Tantsupeo ülevaatus 16.04 Maakondlik matemaatika olümpiaad 4. klassile. 18.04 Lastekooride II eelproov 21.04 Jüriöö üritus Are pargis 28.04 Kodu-uurimiskonverents; II Nõidade kokkutulek koolimajas koos võistlustega